Megtartotta közgyűlését a Momentum Doctorandus

momentum doctorandus

A Momentum Doctorandus 2021. május 14-én online tisztújító közgyűlést tartott. A közgyűlésen a szervezet tagjai vehettek részt, valamint a tagság iránt érdeklődő kutatók és doktori képzésben résztvevő hallgatók. A részvétel regisztrációköteles volt, amely során a regisztráltak e-mail címére került kiküldésre a Zoom-konferencia meghívója.
Szintén az űrlapon volt lehetőség az aktív tagok számára, hogy javaslatokat tegyenek az ülés napirendi pontjaival kapcsolatban, valamint jelöltessék magukat a különböző tisztségekre.

Az online közgyűlést Kosztur András, az MD leköszönő elnöke vezette, a titkári feladatokat Kovály Katalin, az MD tiszteletbeli elnöke látta el. A formális feladatokon túl a közgyűlés napirendi pontjai közé a leköszönő elnök beszámolójának elfogadása, valamint a tisztújítás tartozott.

Kosztur András elnöki beszámolójában elmondta, hogy az elmúlt 4 évben milyen programokat sikerült megvalósítania a szervezetnek, s többek között arról is beszámolt, hogy a pandémiás helyzet hogyan alakította át a szervezet programjait. Bemutatásra kerültek az MD csapatépítő hétvégéi és közgyűlései, a Felvételi tájékoztató kiadvány 9. száma és annak debütáló honlapja a felvetelizz.com, a korábbi személyes és a jelenlegi online Doctorandus-estek emlékezetes pillanatai, az MTA Domus kiadvány-támogatási pályázata révén elkészült Kutatás a Föld körül. Kárpátaljai fiatal magyar kutatók a nagyvilágban c. kötet, s nem utolsó sorban a szervezet tehetséggondozó programjai. Szó volt arról is, hogy a szervezet az elmúlt négy évben milyen jelentős együttműködési- és szakmai sikereket ért el, amelyek közül a KMDFKSZ-el való közös munkálatok nagy sikert eredményeztek. Többek között a IV. Kárpátaljai Nyári Egyetem közös megszervezése, valamint a Scientia Denique megújuló szakmai csapatának megalakulása. Mindezek után Kosztur András megköszönte a jelenlévőknek az eddigi munkálatokat és átadta a stafétát eddigi alelnökének – Fazekas Andreának. A Momentum Doctorandus új elnöke bemutatkozása után megköszönte a leköszönő elnökkel való közös munkát és kiemelte, hogy a jövőben is szeretné tovább vinni az új elnökséggel az MD jó hírét. Andrea már az egyetemi diákéveitől kezdve aktív tevékenységet folytat a társadalmi és közösségi értékek ápolásában, így nem is volt kérdéses, hogy ő az, aki az elkövetkezendő 2 évben méltóképpen képviselheti a szervezetet új elnökségével együtt.

A közgyűlés továbbra is támogatta Bence Norbert első alelnöki pozícióját, aki az elnökségi munkájának 1,5 éves tevékenységéről számolt be. Benedek Viktóriát a szervezet második alelnökének választották, az elnökség tagjaivá Bakó Krisztinát, Linc Annamáriát és Kopasz Vivien Melánit választották.

A Momentum Doctorandus kárpátaljai magyar doktorandusz szervezet újult erővel lát neki az elkövetkezendő két évnek.

Az MD 2021-2023-as időszakának elnöksége:

Fazekas Andrea – elnök, Bence Norbert – alelnök, Benedek Viktória – alelnök, Bakó Krisztina – elnökségi tag, Linc Annamária – elnökségi tag, Kopasz Vivien Meláni – elnökségi tag.

Sok sikert kívánunk az MD új elnökségének!

A közgyűlés az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásának jóvoltából került megrendezésre.