Jubileumi találkozó I.

Június utolsó hétvégéjén került megrendezésre a Momentum Doctorandus 10 éves jubileumi találkozója a balatonföldvári Riviera Park Hotelben. A találkozót Fazekas Andrea, az MD elnöke nyitotta meg, majd felkérte a szervezet korábbi elnökeit, dr. Ferenc Viktóriát, dr. Kovály Katalint és Kosztur Andrást, hogy tartsák meg ünnepi köszöntőiket, akik emléklapban is részesültek a szervezetben végzett áldozatos munkájukért. Az MD jelenlegi elnöksége egy rövid videós összeállítással is készült, hogy még színesebben elevenítsék fel a szervezet egy évtizednyi munkáját. Majd egy kerekasztal-beszélgetésre került sor Miben áll egy civil szervezet sikere? címmel. A beszélgetést Turányi Tatjána vezette, a Scientia Denique főszerkesztője, az MD egykori alelnöke. A beszélgetésen részt vett dr. Ferenc Viktória, az MD alapító elnöke, dr. Séra Magdolna, a Magyar Doktorandusz Közösség egykori koordinátora, az MD egykori alelnöke, dr. Bajcsi Ildikó, a TéKa (Szlovákiai Magyar Fiatalok Tudományos és Kulturális Társulása) elnöke és Pató Viktória Lilla, a DOSZ (Doktoranduszok Országos Szövetsége) nemzetközi ügyekért felelős alelnöke. A találkozó hivatalos részét szabad program követte, hogy a résztvevők kihasználhassák a nyári Balaton-part adta lehetőségeket: fürdőzéssel, napozással, minigolffal és jóízű beszélgetésekkel telt az idő a vacsoráig. Vacsora után borkóstoló, társasjáték és jó zene szolgáltatta színesítette a múltidéző társalgást.

A találkozón részt vehettek az alapító tagok, az eddigi elnökök, egykori és jelenlegi elnökségi tagok, aktív tagok, partnerszervezetek képviselői egyaránt.

Akik nem tudtak részt venni a balatonföldvári találkozón, azoknak még lehetőségük lesz részt venni a 2. találkozón. Mivel a szervezetünk tagsága és partnereink is mind Kárpátalján, mind pedig Magyarországon is tevékenykednek, valamint a jelenleg még mindig tartó pandémiás helyzet nem teszi lehetővé a szabad határátkelést, ezért a Doctorandus-estjeinkhez hasonlóan két helyszínen, két alkalommal kerül megrendezésre a találkozó: Magyarországon és Kárpátalján is. A kárpátaljai találkozó előreláthatóan ősszel valósul meg.

A találkozó az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával kerülhetett megrendezésre.