Meggyújtja lángját a Momentum Doctorandus – Összetartozásunk Tüze

Idén is megvalósul  az Összetartozásunk Tüze program, amelynek ötletgazdája a Kárpátaljai Magyar Cserkészszövetség, szervezői a Magyar Cserkészszövetségek Fóruma és tagszervezetei, vagyis a világban működő magyar cserkészszövetségek.

Céljuk, hogy 2021. június 4-én 20:21-kor (budapesti idő) mindenütt a világon, ahol magyarok élnek, gyúljon meg Összetartozásunk Tüze! Minél több országban, településen, közösségben, családban csatlakozzanak ehhez az eseményhez azok az emberek, akik a magyar nemzethez tartozónak érzik magukat. A Momentum Doctorandus szervezet csatlakozik a tűzgyújtáshoz.

Az akciókkal emlékeznek a tragikus, száz évvel ezelőtti történésekre, valamint nemzetünk évfordulóira: Szent István király ezeresztendős keresztény államiságára a Kárpát-medencében Trianonnál pont egy évszázada zúzták szét, feldarabolva Magyarországot, szétszórva nemzetünk részeit. A tíz évvel ezelőtt megszavazott, kettős állampolgárságról szóló törvény lehetőséget adott az elcsatolt területeken élő és a világban szétszóródott magyarok számára, hogy újra az anyaország részévé, annak állampolgáraivá válhassanak. Egy évről évre megismétlődő hagyományt teremtettek, ahol is az egész világ magyarjai lélekben együtt lehetnek.

Forrás: gyujtsukmeg.ma