Minden, amit tudni akarsz az ukrajnai felvételiről – online előadás 2022. február 11-én!

A Momentum Doctorandus Felvételi tájékoztató projektjének elsődleges célja, hogy minél több kárpátaljai magyar, érettségi előtt álló fiatalnak nyújtson segítséget a felvételiben és ösztönözze őket a továbbtanulásra. Célunk elérése érdekében immár 10 éve állítunk össze felvételi tájékoztató kiadványt a kárpátaljai végzősök számára, amely egyrészt összefoglaló információkat nyújt a továbbtanulással kapcsolatos követelményekről, a gyorsan változó vonatkozó jogszabályi háttérről, másrészt áttekinthető formában mutatja be azokat a felsőoktatási intézményeket, amelyekben a kárpátaljai végzős diákok magyar nyelven végezhetik felsőfokú tanulmányaikat. Az ukrajnai felvételi rendszer bemutatásával szeretnénk segíteni az érettségi előtt álló diákoknak, akik a szülőföldjükön szeretnék a tanulmányaikat folytatni.

A folyton frissülő felvételi tájékoztatást nyújtó honlapunk itt érhető el: https://felvetelizz.com/

A még mindig fennálló pandémiás helyzet miatt, sajnos személyesen nem tudunk eljutni az iskolákba, hogy megtartsuk a felvételi tájékoztató körutunkat, ezért online formában kívánjuk segíteni a diákokat.

Előadóink:

  • Sütőné Turóci Jolán, előadó tanár, Ungvári Nemzeti Egyetem Ukrán-Magyar Oktatási-Tudományos Intézet, Fizika és Matematika Tanszék
  • Tóth Attila, felelős titkár, II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola, Felvételi Bizottság

Időpont: 2022. február 11. (péntek) 15.00 (k.-e.i.sz.)

Online ZOOM platform. 

Az előadás ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Jelentkezni az alábbi űrlap kitöltésével lehet 2022. február 10. 18 óráig.

Jelentkezési űrlap

A belépéshez való linket az előadás előtti napon küldjük ki.