MD-hétvége távol a világ zajától

2024. június 21-23. között került sor a Momentum Doctorandus soron következő tudományos estjére és csapatépítő eseményére, amelynek most rendhagyó módon a Nagydobronyi Erdei Iskola és Kutatóbázis adott otthont. A szervezők célja volt a kárpátaljai doktoranduszok számára biztosítani a találkozást és az eszmecsere lehetőségét.

A rendezvény megnyitóján Benedek Viktória, a Momentum Doctorandus alelnöke köszöntötte a résztvevőket, és bemutatta az előadókat, illetve a programtervet.

A rendezvény első napján két ismeretterjesztő-tudományos előadás adta meg a kezdőlöketet a résztvevőknek a formális és informális diskurzusra.

Az előadások sorát Tóth Attila kezdte meg, aki a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola, Földrajz és Turizmus Tanszékének adjunktusa, előadásának témája „A vallás és a turizmus kapcsolódási pontjai Kárpátalján a turisztikai termékfejlesztés tükrében” volt.
Őt követte Molnár-Csatlós Andrea, aki a Nagydobronyi Református Líceum tanára, ő az „Általános iskolai tanítók szakmai képzése Ukrajnában (a 20. század végétől a 21. század elejéig)” címmel tartotta meg előadását. Az előadásokat követően kötetlen beszélgetés biztosított lehetőséget a felmerülő kérdések megvitatására. A különböző csapatépítő foglalkozások, közös főzés, játékok, beszélgetések, társasjátékok gazdagították az élmények körét a második napon.

A háborús helyzet miatti szétszakítottság okán az MD csapatépítő is két helyen valósult meg, először Magyarországon és most Kárpátalján. Reméljük, hogy jövőre újra együtt lehet az egész csapat!

Ezúton is köszönjük szépen az előadóknak az igényes és tartalmas előadásokat, a jelenlévőknek pedig, hogy részt vettek a rendezvényünkön és kicsit elvonulva, távol a világ zajától lehettünk együtt!

A rendezvény a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásának jóvoltából került megszervezésre.

Képek: Momentum Doctorandus